Monday, August 9, 2010

Sopegubben & lille linjeborstaren

Bernth ringde och VTS ville ha lite hjälp. Såklart att jag ställer upp. Tillbringade därför kvällen med att sopa banorna efter kidsen i Junior-SM på Strandbjörket. Lillkillen var med och assisterade. Jag drog banan och han sopade linjer. Visst, jag lockade med en glass, det ska erkännas. Men det hade inte krävts. Han tycker det är kul med folkfest i kvarteret.

Ungdomarna var självklart mycket duktiga. Och, då hade inte värstingarna dykt upp än. Det var kvalfinaler ikväll. De var väluppfostrade över lag också. Det hände att jag & de andra funktionärerna fick slita verktygen ur händerna på dem, då de var snabba att städa upp efter sig. Det var inte mycket utrop, svärord eller könsord som yttrades heller. Visst, det diskuterades lite bollnedslag och märken, men i god ton. Är det alltid så stillsamma tillställningar?

Framåt kvällskvisten, när eljuset slogs på, kroknade lillkillen och vi blev entledigade. När vi cyklade hem frågade lillkillen om vi inte skulle träna imorgon. Se där, något måste ju gnuggat av sig under kvällen.

No comments: