Thursday, January 13, 2011

Bästa prylen

Nä, den bästa tennisprylen är inte ett dyrt Pro Stock-racket från Head, inte heller svindyra DTB-bollar, inte heller någon retrotröja från Fila. Bästa grejen är Unique's Finishing Tape.

Medföljande tejpsnutt att fästa såväl grundlinda eller overgrip, oavsett fabrikat, är oftast bara dåliga ursäkter. En del gamla uvar hävdar ett helt vanlig eltejp är lika bra/dåligt. När jag sneglar på medspelare eller på banorna bredvid så får jag ont i magen. Greppen ser oftast för taskiga ut.

Så här ska en slipsten dras, eller ett racket lindas. Den här tejpen, som kostar trettio spänn och räcker en evighet är en välsignelse. Den är alldeles lagom elastisk och fäster grymt bra. Det går att linda hur klåpigt som helst, resultatet ser ändå proffsigt ut. Rekommenderas.

2 comments:

AndreasLindholm said...

Du är en riktig materialspelare du :) Själv kör jag med eltejpen.

Hank of Sweden said...

Bra idé att införskaffa denna pryl. Som du säger, de som följer med är antingen för hårda så de inte formar sig fint (Tournagrip´s röda tejp) eller på tok för mjuka (babolats tejp)

Det är viktigt med en bra finish! :)

Har du testat Tourna Grip XXL förresten? Jag har köpt en 50 lindor av den nu och den är sjukligt bra att ha vid spel i hallar med hög luftfuktighet (tk77..) eller då det är varmt ute